Chão da Quinta Colheita (Dão DOC)
🇵🇹 Chão da Quinta Colheita Tinto (Dão DOC)
🍷 É um vinho com aspecto brilhante, apresenta uma cor rubi profunda com nuances violeta. Elegante aromaticamente, denotam-se desde logo as notas de frutos vermelhos bem maduros, ameixa e amora, casados com um leve toque de pimenta preta, cacau e baunilha. No palato é um vinho que revela um corpo bem estruturado com bom volume de boca, com presença de taninos firmes. O vinho apresenta elevado requinte e persistência, óptimo para beber já mas que vai evoluir muito bem na garrafa. Para acompanhar pratos de carnes vermelhas e assados.
♾ De clima mediterrâneo e solo granítico, o vinho fez a fermentação com temperatura controlada até aos 28ºC. durante 8 dias, seguida de maceração pós-fermentativa. Estagiou em carvalho Americano e Francês Allier, durante 6 meses antes de ser engarrafado.
🍇 Touriga-Nacional e Tinta Roriz de vinhas com cerca de 16 anos.
🌡16-18 ºC
14% alcool
75cl x 6un
🇬🇧 Chão da Quinta Colheita Red (Dão DOC)
🍷 A wine with a bright appearance, with a deep ruby color with violet nuances. Aromatic elegantly, the notes of very ripe red fruits, plum and blackberry, married to a light touch of black pepper, cacao and vanilla, are immediately noticeable. On the palate is a wine that reveals a well structured body with good volume of mouth, with the presence of firm tannins. The wine presents high refinement and persistence, great for drinking already but that will evolve very well in the bottle.
🇬🇧 Chão da Quinta Colheita Red (Dão DOC)
🍷 A wine with a bright appearance, with a deep ruby color with violet nuances. Aromatic elegantly, the notes of very ripe red fruits, plum and blackberry, married to a light touch of black pepper, cacao and vanilla, are immediately noticeable. On the palate is a wine that reveals a well structured body with good volume of mouth, with the presence of firm tannins. The wine presents high refinement and persistence, great for drinking already but that will evolve very well in the bottle.
♾ From Mediterranean climate and granitic soil, the wine made the fermentation with controlled temperature until the 28ºC. during 8 days, followed by post-fermentative maceration. Staged in American oak and French Allier, for 6 months before being bottled.
🍇 Touriga-Nacional and Tinta Roriz from 16 years old vineyards.
🌡16-18 ºC
14% alcohol
75cl x 6un